„Спомени от непознатия дом: София”

2014-09-02

Културна фондация А25 и галерия „Ластици” представят „Спомени от непознатия дом: София” Фотографска изложба на снимки, правени от бежанци и търсещи закрила лица в София София, 4 Септември 2014, 18.00 ч. – Културна фондация А25 и фотографска галерия „Ластици” представят изложба от снимки, правени от бежанци и търсещи закрила лица в България. Техните автори са от Сирия, Афганистан, Ирак, Иран, Палестина и кадрите, заснети в последната една година, са запечатали лица и моменти от техния нов живот тук.

Виж още

Позиция на А25 относно публикация, уронваща престижа на Фондацията

2014-05-07

От близо две години в интернет пространството се разпространява видео-репортаж, претендиращ да отразява събитие от проекта на Културна фондация А25 „Различните от другата страна на Стената: Мюсюлманите в София”. Материалът е създаден от Теодор Ангелов, репортер на ТВ СКАТ, който използва кадри от заключителната дискусия на проекта, състояла се в Център за култура и дебат „Червената къща” през месец май 2012 г. Заради политическата актуалност на темата от последните няколко месеца, свързана с усложнената бежанска ситуация и засилването на крайнодесни настроения сред българското общество, днес отново нараства интересът и коментарите към въпросното видео.

Виж още

Tри3ависим 2014 е тук!

2014-03-19

Гилдия за съвременни изпълнителски изкуства към Съюза на артистите в България и Културна фондация А25 представят: три3ависим 2014 Пето издание на...

Виж още