Започва видео поредицата "Зад завесата"

2021-02-24

Една на пръв поглед фина и деликатна, но мощна в света на класическата музика, диригентска палка дава началото не само на следващия концерт в Софийската филхармония, но и старт на новата съвместна рубрика на Културна фондация А25 и списание Jasmin.bg. В рамките на година видео поредицата „Зад завесата“ ще има привилегията да наднича в подготвителната работа на водещи артисти и културни събития в столицата, за да ги направи още по-любопитни и привлекателни както за изкушените зрители, така и за нова аудитория.  

Първият гост, който ни допусна в своя храм, е маестро Саша Гьотцел, световноизвестният диригент, чийто качества и харизма на сцената познават отблизо всички големи европейски оркестри в Европа и Азия, с които музикантът работи. От тази година той е главен гост-диригент и на Софийската филхармония и с първия си концерт с националния оркестър поставя началото на честванията на годината на Бетовен. В срещата с екипа на "Зад завесата" участват също Сергей Редкин, когото, едва на шест години, пианото завинаги отвлича от родния Красноярск, за да изведе на различни сцени на класическата музика в Русия, Естония, Германия, Полша, Италия, Белгия, Швейцария, Франция, САЩ, Мексико, а сега и България. В необятната артистична атмосфера на зала "България" пък ни повежда артистичният секретар на Софийската филхармония Павлина Антонова, която е и човекът, който най-добре знае къде се намира всяка нота под покрива на филхармонията.

Очаквайте скоро разговора с маестро Гьотцел, Сергей Редкин и Павлина Анотонова за „Зад завесата“. 

    

 

 

Проектът „А25 2.0“ е финансово подкрепен от Едногодишната програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата на Национален фонд Култура.