• През 2018 г. Културна фондация А25 бе ангажирана от екипа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс «Антистатик» с популяризирането му сред различни медии. Работата със специализирни медии, но и по-широк кръг от журналисти позволи «Антистатик» да бъде отразен както в множество уеб базирани, така и в електронни и печатни медии с национален обхват. За медийни партньори на «Антистатик» бяха привлечени: Българска национална телевизия, Портал за  култура, изкуство и общество „Култура”, Българска телеграфна агенция, уеб сайта Goguide.bg, интернет портал dir.bg и онлайн пространство за култура https://impressio.dir.bg, градският гид Sofia in your pocket, лайфстайл платформата Vibes.bg, уеб списание MadameBulgaria.
 • Популяризиране на пърформанса “Произведени за щастие” на Ива Свещарова и Вили Прагер, чиято премиера се състоя в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. „Произведени за щастие” спечели награда ИКАР за съвременен танц и пърформанс.
 • През 2018 г. Културна фондация А25 работи и с екипа на «Съвършено розово», пърформанс по идея на Ива Свещарова и драматургичен консултант Елена Бото (Германия/Португалия), чиято премиера се състоя през 2018.
 • Популяризирането на фестивала за съвременен танц и пърформанс "Антистатик". През 2017 г. се състоя неговото десето издание, в рамките на което в София бяха показани произведения на артисти от Австрия/ Полша, Германия, Израел/ Япония, Франция, Сърбия и България.  Повече на: http://antistaticfestival.org/
 • Популяризиране на новото издание на кампанията "Походът на книгите", което се случи през месец април 2017 г.
 • Популяризиране на проекта "Добре дошли в България". През 2017 г. продължиха извънредните представления на пиесата, родена в рамките на ПроТекст 8 - платформата за пърформанс-четения на нова драматургия и развитие на експериментални сценични практики. 
 • През 2017 г. почитателите на съвременния танц и пърформанс се насладиха на осмото издание на инициативата на Гилдията за съвременен танц и пърформанс три3ависим. Финалисти на изданието бяха Христо Ушев, Филип Миланов и Стефания Георгиева. Три3ависим 2017 се осъществи от Гилдията за съвременен танц и пърформанс и Културна фондация А25 в партньорство с Дерида Денс Център и он-лайн платформата "Love Theater".
 • През декември 2016 г. Културна фондация А25 подпомогна организирането на културната програма на събитието за обявяване на победителя и финалистите
  в конкурса ПРОМЯНАТА за 2016/2017 г. Със събитието на 5 декември 2016 г. приключи конкурса на фондация "Промяната", имаща за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им подпомага да осъществят идеите си на практика. В нея взеха участие млади музиканти от НМУ "Л. Пипков", София. 
 • През ноември 2016 г. започна осмото издание на ПроТекст - платформата за пърформанс-четения на нова драматургия и развитие на експериментални сценични практики. С нейното популяризиране се зае екипът на А25. Два нови текста излязоха на сцена с ПроТекст 8 - това са: втората пиеса на Ясен Василев (номиниран за награда Аскеер за драматургия за „Зазиданите“ през 2013 г.) „Борхестриптих“ и „Добре дошли в България“ на доказания тандем Здрава Каменова и Гергана Димитрова (отличени с ИКАР за драматургия за „Праехидно“ през 2012 г. и номинирани за същата награда през 2015 за „Пепеляшки ООД“). Тримата автори бяха сред селектираните от българския комитет на EURODRAM – международната мрежа за популяризация и превод на съвременна драматургия - заедно с писателя Георги Господинов. Повече на: http://www.a25cultfound.org/news/protext__idva_s_dva_novi_teksta_za_teatar 
 • В месец април 2016 г. екипът на Културна фондация А25 бе ангажиран с популяризиране на  „Походът на книгите" - националната кампания за насърчаване на четенето. от 2 до 23 април в цялата страна повече от 32 автори влязоха в училища и детски градини, за да почетата от любимите си книжки. Повече за случилото се по време на кампанията, както и за участниците в нея: http://www.a25cultfound.org/news/otkade_minavat_knigite_po_vreme_na_svoia_pohod_prez_2016_g
 • През месец март 2016 г. Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към САБ и Културна фондация А25 обявиха началото на седмото издание на инициативата за съвременен танц, пърформанс и инсталации Три3ависим. Премиерата се състоя на 25 март 2016 г. от 19:00 часа в Център за съвременен танц "Derida Dance Center", където своите авторски миниатюри показа Марион Дърова, Полина Стоянова и Светлин Велчев. Повече на: http://www.a25cultfound.org/news/tri3avisim_2016_premiera_ или https://web.facebook.com/tri3avisim/.
 • На 17 март 2016 г. А25 участва в популяризирането на международния еко форум „Зелени калкани”. За ден представители на неправителствени организации, артисти, еколози и журналисти обсъдиха възможностите за междусекторни сътрудничества между съвременното изкуство, екологията и образованието; ролята на градската среда в съвременната еко система; и формирането на гражданско съзнание и екологична чувствителност като път към по-„здрав” свят и красива природа. Специален гост на събитието бе Мириам ван Далум, експерт-еколог на Норвежкия институт за изследване на природата. Към събитието се включиха още Каридад Мартинез и Хосе Мануел Луна от Inercia Digital S.L. “Зелени калкани” е инициатива на фондация “За Оборище” и графити екипа на 140ideas (yeto, teleto, JRMN) & Glow и се изпълнява в партньорство с Българско дружество за защита на птицитеСдружение за дива природа “Балкани” и Норвежки институт за изследване на природата. Медийни партньори на проекта са: Радио Jazz FM, списание за графити и градска култура Graffiti.bg, както и мрежата за корпоративна социална отговорност CSR България. По време на форума ще се състои премиерата на късометражния филм „Зелени калкани”. Той документира моменти от едноименния проект „Зелени калкани”, който през 2016 г. преобрази 5 училищни стени в София, Враца, Русе, Бургас и Благоевград.
 • През 2015 г. А25 пое ангажимента за популяризиране на Международната театрална копродукция „Пепеляшки ООД”. Проектът бе съвместна инициатива на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни” и ТАРТпродъкшън Щутгарт и предложи на зрителите един „театрален наръчник за (разочаровани) принцеси на три езика­”. И не само че представлението говори на български, немски и английски, но международният екип, стоящ зад осъществяването му, включи италиански и американски актьори - Нейтън Купър и Джероламо Фанчелу. Българското попълнение на сцената пък бе Петър Мелтев.
 • През месец март 2015 г. Културна фондация А25 бе специален гост на Срещата на културните иноватори (Cultural Inovators Network – CIN Labs), която се състоя в София. CIN е междукултурна и междусекторна мрежа за иновации с над 100 члена от над 30 страни от Евросредиземноморския регион. В рамките на два дни Културна фондация А25 представи дейността си и участва в събития за иницииране на нови проекти на членовете на мрежата: http://www.a25cultfound.org/news/sreshta_na_mrezhata_na_kulturnite_inovatori_v_sofiia 
 • През 2015 г. Културна фондация А25 реализира шестото издание на инициативата за съвременен танц и пърформанс Три3ависим. Тя обединява професионалисти, работещи в сферата на съвременния танц, пърформанс и инсталации. Всяко издание на Три3ависим се състои от 3 танцови миниатюри на трима различни автори. Избраните финалисти получават и наградите на Три3ависим, които задължително инвестират в реализирането на творческата концепцията, с която са кандидатствали.През месец март 2015 г. Дерида Денс Център, София бе домакин на Шестото издание на инициативата. Трите награди, всяка от които в размер на 1500 лв., предвидени за реализиране на самостоятелни артистични проекти, получиха (по азбучен ред на кандидатите): Виолета Витанова за проекта "3V"; Петя Мукова за проекта "Гравитон"; Филип Миланов за проекта "Distance".
 • През 2015 г. представител на Културна фондация А25 се включи в кампанията по популяризиране на изложбата «Непознатият друг», предлагаща лична среща с 19 фотографски и словесни портрета на бежанци и българи. Изложбата е част от програмата на второто издание на фестивала за съвременна фотография „Фотофабрика".
 • През 2015 г. бе реализирана и кампанията «Зелени калкани», в рамките на която художници и еколози изрисуваха калканите на 5 училища на 5 града в България с графити на екологична тема. Представител на Културна фондация А25 бе въвлечен в кампанията по популяризиране на проекта. Широкоформатните художествени изображения върху обществени сгради са нещо сравнително ново за градската среда в България, но са успешен международен модел за насочване на внимание към обществени значими проблеми. Те комбинират еко-социални послания с оживяването на градската среда и се възприемат като забележителности, които наред с това дават живот и продължителен дебат по важните теми. „Зелени калкани” е проект на фондация „За Оборище” и „140 идеи”, съвместно със Сдружение за дива природа „Балкани”, Българско дружество за защита на птиците и Норвежки институт за изследване на природата. Целта на проекта бе да предизвика разговор за екологични и актуални теми, свързани със защитените видове и опазването на екосистемите.
 • През месец март 2014 година приключи Петото издание на проекта за съвременен танц и пърформанс Три3ависим - инициатива на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към Съюза на артистите в България. Традиционно за Три3ависим и тази година жури, съставено от миналогодишните победители и независим експерт в областта на сценичните изкуства избраха трите екипа, които да бъдат наградени. Това бяха: “anti-GONE - it's me” - авторски спектакъл на Галина Борисова; “BIG Gun” - по идея на Мартин Пенев; и „Идентичност“ - авторски проект на Ирина Голева. Премиерата на трите миниатюри се състоя на 24 март 2014 г., в Център за култура и дебат "Червената къща", в рамките на Софийски театрален салон. „Три3ависим 2014“ се осъществява в партньорство с Център за култура и дебат „Червената къща” и е част от Резидентската програма на Derida Dance Center. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
 • През 2014 г. Екипът на А25  се ангажира с административна и логистична помощ за осъществяването и сценичния живот на театралната поставнока “Илюзии” по едноименната пиеса на съвременния руски драматург Иван Вирипаев, с режисьора Младен Алексиев, в която участват актьорите  Елена Димитрова, Ирмена Чичикова, Васил Читанов, Стефан А. Щерев. Сред най-значимите постижения на представлението, осъществено като независими проект сцената на ТР „Сфумато”, е неговия дълъг сценичен живот от над десет представления и две участия на фестивали, привлекли общо над 600 души публика.
 • В периода 2013 - 2014 г. екипът на Културна фондация А25 реализира на проекта "Културна "адеквация"", насочен към културна ориентация на бежанци и търсещи закрила лица. "Културна "адеквация" бе едногодишна програма за опознаване на културните и социалните кодове на приемащото общество, необходими за подобряване на способностите на новите жители за активно и ефективно участие в българското общество, за упражняване правото им на достъп до културни блага, както и за по-доброто разбиране на междукултурните различия, както сред бежанците и търсещите закрила лица, така и сред българското общество. Поредицата от събития, посветени на различни изкуства включи: комикс работилница и визуални изкуства, културни кодове, театър, кино, литература, културно наследство, музика и танц, опознаване на градското пространство, фотография. "Културна "адеквация" бе естествено продължение на Националната програма за интеграция на бежанци в Република България. Той се осъществи с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Стойността на безвъзмездното финансиране бе 17 217.20 евро. Проектът бе включен в книгата за добри практики на финансиращата програма, издадена през 2017 г. 
 • Премиера на танцовия пърформанс „Кардиограма” – артистичен проект, който събра на едно място едни от най-любопитните съвременни артисти: Мартин Пенев, Виолета Витанова, Станислав Генадиев. Повече за него също и в репортажите на БНТ и  NEWS 7.
 • През 2013 г. приключи работата по организирането на поредица от 5 семинара в градове от шестте района на планиране в страната, чиято цел бе повишаване на информираността на местно ниво за ролята на културата и независимите културни организации в следващия програмен период на Структурните фондове на ЕС (2014-2020). Акцент в програмата на семинарите бяха: 1.) представяния и дискусии върху няколко анализа на експерти по темата, както и 2.) запознаването с нови средства за привличане на публична подкрепа за култура (вкл. нови медии, комуникационни средства за разпространение на информация и консолидиране на действията и др.). Семинарите бяха част от проекта на фондация „Следваща страница” „Защо Независими” /“Why Independent”/, чиято цел бе да мобилизира независими културни организации за по-голямо и по-добро участие в процеса на правене на политики.
 • Една година след третото издание на Три3ависим през 2013 г. дойде време за неговото четвърто издание. То бе подчинено отново на познатата дилема - „Независимост - Зависимост“, като предложи нейното разрешаване, чрез миниатюрите на Вили Прагер, Ива Свещарова и Искрен Петков и техните екипи. Проектът се координира от Културна фондация А25, в партньорство с ЦКД „Червената къща“, Съюз на артистите в България и се финансира от Столична програма "Култура". Както и в предходното издание спектаклите от Три3ависим получиха възможността да бъдат показвани периодично в Червената къща.
 • На 20 декември 2012 г. в Народен театър „Иван Вазов” се състоя премиерата на танцовия спектакъл - 2Replicate. Спектакълът се реализира като копродукция между Културна фондация А25 и театъра. На сцената, „еволюиращите” тела на танцьорите имаха за партньори хладилник, пералня, миялна машина и впечатляваща 3D визия, чрез които бяха конструирани визуалната и звукова среда на спектакъла в реално време. Със звукоизвличане, движение и визия в момента на случване, спектакълът се превърна в един от най-необичайните на сцената на театъра. Проектът бе подкрепен от Министерство на културата на Р. България.
 • В края на 2012 г. Културна фондация А25 се включи в работата по реализиране на инициативата на Организация за ОСАИК „36 маймуни” ПроТекст5, подпомагайки администрирането и популяризирането на спектакъла. Проектът събра четирима режисьори Мортен К. Роесен (Награда ring.award.off 2011, Грац), Василена Радева (Икар 2011 за спектакъл на годината, „Нордост“), Гергана Димитрова (Икар 2012 за режисура, „Праехидно“), Петко Стоянов (дебют), - получили театралното си образование в Дания, България, Германия и Румъния, които избраха 4 различни форми, за да представят своята концепция за „Времето”. Авторите създадоха четири миниатюри в различен жанр: мини-опера, филмов театър, пърформанс-лекция, пърформанс-четене, с които изпълниха четири различни пространства в Централна минерална баня в София. В резултат на това петото издание на ПроТекст получи номинация за сценография за работата на Елена Шопова и Никола Налбантов.
 • През месец май 2012 г. Културна фондация А25 осъществи семинара „Различните – от другата страна на Стената: Мюсюлманите в София”. Неговата цел бе да преобърне Западната перспектива към дебата за културното многообразие. Ето защо в рамките на седмица в София 8 участника – членове на мрежата Humanity in Action - се запознаха с местния модел на съвместно съществуване на малцинство и мнозинство. Те чуха повече за „старите” мюсюлмани, живеещи в региона от векове, за диаспората от Близкия Изток, пристигнала в България по време на социализма, както и за новите имигранти, потърсили България като най-близка граница до ЕС или като убежище и защита в резултат на Арабските революции. Видео за проекта бе подготвено и представено от екипа на Humanity in Action по време на Четвъртата международна конференция на мрежата, състояла се във Варшава през юли 2013 г.
 • През февруари 2012 г. екипът на А25 започна работа по реализирането на третото издание на Три3ависим – инициативата за съвременен танц и пърформанс. Ежегодната награда даде възможност на 26 март 2012 г. да се случат три премиери на миниатюри, впоследствие гостували на МТФ „Варненско лято” и на други 3 фестивала и форума в страната и чужбина. Три3ависим 2012 се координира от Културна фондация А25. Проектът се осъществи в партньорство с Център за култура и дебат „Червената къща“ и с финансовата подкрепа на Министерство на културата и фондация „Етюд“. Сadaver - миниатюрата на екипа Мартин Пенев - Станислав Генадиев получи и номинация за ИКАР 2013 за съвременен танц и пърформанс.
 • Координационна работа по независимия театрален проект на ОСАИК "36 маймуни" Праехидно, свързан със сценичната реализация на нов български драматургичен текст. През месец ноември представлението беше част от селекцията на първия Фестивал за свободен театър, организиран от Асоциацията за свободен театър, а през януари получи две номинации за награда ИКАР 2012 за "режисура" и "драматургичен текст".
 • Създаване на концепция за преминаването към дигитална културна дипломация. Проектът се реализира за целите на Държавния културен институт към Министъра на външните работи и включва опита на института и на екипа, работил през 2010 и началото на 2011 г. по интернет портала www.bulgariaabroad.com – портал за българската култура в чужбина. На 12 април 2013 в отворен разговор попитахме дали е време за дигитална културна дипломация.
 • Планиране и селекция на българските участници в международен семинар, целящ да срещне и «сблъска» гледните точки на млади артисти, представители на неправителствени организации, работещи по проблемите на младото поколение и представители на местните власти, в търсене на възможности за укрепване на културната инфраструктура както на локално, така и на европейско ниво. Проектът се реализира с подкрепата на програма «Младежта в действие» на ЕК и се осъществява в партньорство между пет организации от България, Холандия, Хърватска, Полша, Словения.
 • Участие в концептуална и организационна работа по Transeuropa Festival 2012, инициатива на мрежата European Alternatives (ЕА). ЕА е международна организация, чиято дейност е насочена към насърчаване на демокрацията, солидарността и културните връзки отвъд националните граници. Всяка година ЕА организира фестивала Transeuropa, определян като културно и политическо събитие. Той се провежда едновременно в много градове, като през 2011 .г те са 12, а през 2012 г. са планирани да са 18. Фестивалът включва дебати, лекции, арт събития и през 2012 г. ще се проведе между 6 – 22 май.