В момента усилията на организацията са насочени към:

  • Популяризирането на фестивала за съвременен танц и пърформанс "Антистатик". През 2017 г. ще се състои неговото десето издание. През месец май в София ще бъдат показани произведения на артисти от Австрия/ Полша, Германия, Израел/ Япония, Франция, Сърбия и България.  Повече на: http://antistaticfestival.org/
  • Популяризиране на новото издание на кампанията "Походът на книгите", което ще се случи през месец април 2017 г.
  • Популяризиране на "Добре дошли в България" - през 2017 г. продължават извънредните представления на пиесата, родена в рамките на ПроТекст 8 - платформата за пърформанс-четения на нова драматургия и развитие на експериментални сценични практики. 
  • През 2017 г. почитателите на съвременния танц и пърформанс ще се насладят на осмото издание на инициативата на Гилдията за съвременен танц и пърформанс Три3ависим. През 2017 г. предстои обявяването на конкурса и премиерите на новите три авторски миниатюри, с които събитието по регламент приключва. Реализирането на Три3ависим 2017 г. се осъществява от Гилдията за съвременен танц и пърформанс и Културна фондация А25 в партньорство с Дерида Денс Център и он-лайн платформата "Love Theater".